I sidste uge stiftede vi bekendtskab med en herlig økologisk argentinsk Malbec, Malbec del Mercado 2015 fra Bodega Santa Julia.
Bodega Santa Julia blev etableret af José Zuccardi i starten af 1990’erne, og José Zuccardi har opkaldt gården efter sin eneste datter Julia. Bodega Santa Julia besidder 820 HA vinmarker i Uco Valley, Maipu Valley og Mendoza, hvor størsteparten af markerne ligger. Den overvejende del af Bodega Santa Julias marker er certificeret økologisk.
Denne Malbec del Mercado 2015 er fremstillet på druer fra Bodega Santa Julias marker i Mendoza. Den har en frugtagtig duft og smag af røde og mørke bær, solbær, kirsebær, blommer og brombær med et lille anstrøg af peber og lakrids. Den har en god fylde med en rimelig lang eftersmag med behagelige tanniner. Vi drak vinen til en hakket bøf med kalv og lam og en dejlig salat, og den vil også egne sig til gryderetter, dampede grøntsager og frisk ost.
Vi har købt vinen i Superbrugsen på Nørrebrogade. Vi købte den på tilbud til 119 kr. for to flasker; normalprisen er 89,95 kr. pr. flaske. .