For nogle uger siden besøgte vi, sammen med vores gode veninde Anne, en af vores foretrukne vinbarer på Nørrebro, Vini Vino på Fælledvej 15 – http://vinivino.dk/ – det var en dejlig solrig dag, så vi havde lyst til et godt glas rosé. Vi blev præsenteret for en dejlig rosé fra vingården Casa Gran i Spanien, “Falcata 2016”.
Selvom vingården Casa Gran allerede producerede vin i 1960erne og 1970erne, var det først i 2006, de aktuelle ejere overtog stedet, som de omdøbte til Pago Casa Gran. Ved samme lejlighed blev der tilført moderne vinificeringsudstyr og bygget nye kældre. Casa Gran ligger i Las Alcuzas-dalen nær Mogente, sydvest for byen Valencia. Vinmarkerne ligger i en gennemsnits højde på 530 m. o.h.
Siden 2005 har man dyrket Casa Grans 50 ha. vinmarker efter certificerede økologiske metoder, og siden 2010 følger man det svejtsiske Delinat-instituts retsningslinierne for en bedre biodiversitet i naturen. Kælderen på Casa Gran er bygget på en skråning, således at druerne afleveres øverst, mosten løber naturligt ned i kælderen og aftapning og lagring ligger nederst. Pumper er bandlyst her. Gæringen foregår ved anvendelse af druernes egne gærceller. Filosofien i kælderen går ud på at fortsætte den samme harmoni i vinen, som man opnår i druerne.
“Falcata” er fremstillet på druerne Syrah, Monastrell og et lille skvæt Malbec. Den har en dejlig tør duft og smag med masser af frugt, grape og citrus, og den har en god længde og fylde. Den er perfekt til aperitif ellers kan man servere den til fjerkræ, fisk- og skaldyrsretter, tapas og salater. På Vini Vino koster et glas “Falcata” 59 kr. og man kan købe en flaske med hjem for 129 kr.