Vinedos Emiliana blev etableret i 1986 af familien Guilisasti. Med sine omkring 1550 HA vinmarker er Vinedos Emiliana verdens største økologiske vingård; her arbejdes også ud fra biodynamiske principper. Vinene fra Vinedos Emiliana kommer udelukkende fra egne vinmarker, man opkøber ikke druer, og markerne er beliggende i Casablanca, Maipo og Rapel dalene, som regnes for de bedste vinområder i Chile. I 2015 blev Emiliana udnævnt til “Winery of the Year” af den chilenske vinorganisation Wines of Chile.
Her skal vi smage deres Signos de Origen “La Vinilla” 2015, D.O. Valle Casablanca. Den er fremstillet på druerne Chardonnay (63%), Viognier (14%), Marsanne (12%) og Roussanne (11%). Druerne til denne vin kommer fra La Vinilla Estate i Casablanca dalen og er fremstillet af den berømmede vinmager Alvaro Espinoza. Den har en flot gylden farve og en duft og smag af abrikoser, fersken, passions frugter og lidt grapefrugt og med et anstrøg af mandler og valnødder. Vi drak den til en god frokost bl.a. med røget økologisk ørred.
Vi har købt den på tilbud i Superbrugsen Nørrebrogade for 89 kr. – et rigtigt godt køb til prisen.