Vinedos Emiliana blev etableret i 1986 af familien Guilisasti. Med sine omkring 1550 HA vinmarker er Vinedos Emiliana verdens største økologiske vingård; her arbejdes også ud fra biodynamiske principper. Vinene fra Vinedos Emiliana kommer udelukkende fra egne vinmarker, man opkøber ikke druer, og markerne er beliggende i Casablanca, Maipo og Rapel dalene, som regnes for de bedste vinområder i Chile. I 2015 blev Emiliana udnævnt til “Winery of the Year” af den chilenske vinorganisation Wines of Chile.
Her skal vi smage deres Salvaje 2014 fra La Quebrada vinmarkerne i Valle Casablanca, som er lavet på druerne Syrah (93%) og Roussanne (7%) – vinen er ikke tilsat svovl. Den har en intens mørk farve og en duft og smag af solbær, brombær, krydderier, lidt lakrids og et anstrøg af sort peber og muskat. En flot kraftig vin med en flot fylde – et rigtigt godt glas. Vi nød den til en god sammenkogt ret med lam, masser af hvidløg og provencalske krydderier, løg, courgetter, auberginer og lidt frisk tomat.
Vi købte vinen i Superbrugsen på Nørrebrogade til 120 kr. for en flaske – et rigtig godt køb.