Domaine Lionnet ligger i Cornas i den nordlige del af Rhônedalen. Cornas er et gammelt keltisk ord og betyder “brændt jord” – det kan både hentyde til temperaturen på de ekstremt stejle skråninger, hvor nogle af vinmarkerne har en hældning på 30-60 %, og til den rødbrune jordbund, som suger varmen til sig. Her har der været dyrket vin helt tilbage til romerne. I 2003 overtog Corinne Lionnet den dengang to hektar store vingård efter faderen Pierre sammen med sin mand, Ludovic Izerable. Familien Lionnet har dyrket vin her siden 1575. Fra starten besluttede Corinne og Ludovic sig for at arbejde traditionelt og i respekt for miljøet, og i 2009 blev Domaine Lionnet certificeret økologisk. Her er der fokus på marken og jorden, man bruger traditionelle metoder med heste i marken i stedet for traktorer, under høsten fodtramper man druerne på gammeldags vis, man bruger ingen maskiner, ingen nye fade, man hverken klarer eller filtrerer vinen – det er 100 % håndarbejde hele vejen igennem.
Vi skal smage deres Cornas “Terre Brûlée” (brændt jord) 2007. Vinene fra Cornas udvikler sig meget langsomt og denne vin er kun så småt ved at blive drikkemoden. Den har en dyb og koncentreret duft og smag af mørke bær, hindbær, solbær, brombær og krydderier. Den er velafbalanceret med velintegrerede tanniner. Jeg ville nyde den til vildt, rødt kød, ost eller til en sammenkogt ret med vildsvin, lam eller okse med masser af timian, rosmarin og hvidløg. Vinen kan købes hos Les Cépages, www.cepages.dk og den koster 194 kroner – en stor vin til prisen.
I min bog/CD “Mit Liv med Vin og Musik” kan du læse mere om Domaine Lionnet og lytte til det smukke stykke klavermusik, som Irene Becker har skrevet inspireret af Cornas fra Domaine Lionnet. Bog/CD kan købes på: shop.olafssongs.dk .