Jeg besøgte Domaine la Martinelle og vinbonde Corinna Faravel for første gang i juni 2015, da jeg var i gang med arbejdet på min bog/CD “Mit Liv med Vin og Musik”. La Martinelle er på 12 HA vinmarker, Corinna besidder 8 HA vinmarker i AOC Ventoux og 4 HA vinmarker i AOC Beaumes-de-Venise. Corinna stammer fra Tyskland, hvor hun har taget sin vinuddannelse. Senere flyttede hun til Sydfrankrig, hvor hun arbejdede på forskellige vingårde i Rhône området, samtidig med hun gik på vinteknisk skole. Hun havde længe ønsket at lave sin egen vin, og i 2001 fandt hun Martinelle, en lille samling meget smukt beliggende vinmarker for foden af bjergkæden “Dentelles de Montmirail” (Montmirails kniplinger), som er en udløber af Provences højeste bjerg Mont Ventoux.
Her skal vi smage Corinnas AOC Ventoux 2013, som er fremstillet af druerne Grenache (40%), Syrah (30%) og Mourvèdre (30%). Den har en dejlig duft og smag med mørke bær, solbær, krydderier, lakrids og peber, og den har en flot fylde med et lille tanninbid til sidst. Den vil passe fint til forskellige krydrede simreretter, ost, og jeg prøve den til andebryst med orangesovs.
Vinen kan købes hos importøren CH Vin, www.chvin.dk , og koster 90 kr.
Du kan læse mere om Domaine la Martinelle i “Mit Liv med Vin og Musik”, og her kan du se et lille interview med Corinna Faravel med underliggende musik af guitaristen Pierre Dørge, som har skrevet musikken inspireret af La Martinelles vine:15 ▶ Vingårdsbesøg på Domaine la Martinelle i Beaumes-de-Venise/Rhône, musik af Pierre Dørge af Jens Rømer . Bog/CD kan købes på: shop.olafssongs.dk
img_0263