Jeg besøgte Domaine Coston første gang i juni 2015 i forbindelse med mit arbejde med min bog “Mit Liv med Vin og Musik”. Familien Coston har været vinbønder i landsbyen Puéchabon i fem generationer. I 1999 overtog Jean Marc Coston de godt 10 hektar vinmarker efter sin far, som indtil da havde bragt druerne til det lokale kooperativ. Han besluttede sig hurtigt for, at han ville bryde ud af kooperativet og skabe sit eget domaine under eget navn. Han besluttede samtidig, at han ville konvertere til økologisk dyrkning. I 2011 fik Jean Marc mulighed for at overtage yderligere 25 HA vinmarker, så han i dag besidder 35 HA vinmarker.
Her skal vi smage deres AOC Languedoc “Les Garigoles 2014”, som er fremstillet af druerne Syrah og Grenache, nogenlunde ligeligt fordelt. Den har en kompleks og rig duft og smag af mørke bær, timian og mokka. Den er elegant med lidt grillede og balsamiske noter i slutningen og en flot fylde. Jean Marc foreslår en god økologisk svinemørbrad med morkler og en god flødesauce til denne vin. Domaine Coston har desværre endnu ikke nogen dansk importør, selvom de godt kunne fortjene det.
I “Mit Liv med Vin og Musik” kan man læse mere om Domaine Coston og lytte til det skønne sfæriske stykke klavermusik, som den unge pianist Lucas Forchhammer har skrevet inspireret af domainets vine – køb bog/CD på: shop.olafssongs.dk . Her kan du se et lille interview med Jean Marc Coston og lytte til Lucas’ underliggende musik: 3 ▶ Vingårdsbesøg på Domaine Coston med musik af Lucas Forchhammer af Jens Rømer