Her kommer et rigtigt godt bud på champagnen til nytårsaften – en økologisk extra brut fra Champagnehuset Canard-Duchêne. Vi havde vores gode gamle naboer fra Hillerød, Karin og Henrik, på besøg, og det var en rigtig god anledning til at åbne en flaske bobler!
Canard-Duchêne blev etableret i 1868 af Victor Canard og Leonie Duchêne. Huset er beliggende nær Reims og er i dag fortsat et familiedrevet hus. 12 HA af deres marker bliver dyrket økologisk og Canard-Duchêne er en af pionererne indenfor økologisk vindyrkning i Champagne.
Her skal vi smage Canard-Duchêne, “Parcelle 181”, extra brut. Den er fremstillet af druerne Chardonnay (42%), Pinot Meunier (37%) og Pinot Noir (21%). Den har en lys gylden farve og meget fine bobler og en frisk, rund og frugtig duft og smag med gule frugter, mirabeller, fersken, abrikos, syltede citroner og syltede ananas. Den vil egne sig perfekt til aperitif, til østers, fisk som gedde med ananas og citron sovs, og til grillet vagtel med rosiner.
Lige nu og resten af året kan man købe den på tilbud i Superbrugsen og Kvickly til 189 kr. pr. flaske – et rigtigt godt køb, og vi var alle fire enige om, at den vil vi gerne nyde nytårsaften!