Her kommer endnu et godt bud på en vin til juleaften – den biodynamiske Châteauneuf-du-Pape rouge 2012 fra Domaine de Beaurenard.
Jeg besøgte den 60 hektar store vingård Domaine de Beaurenard – hvoraf de 32 Ha ligger i Châteauneuf-du-Pape, 25 HA i nabolandsbyen Rasteau, som også er CRU vin, og de resterende marker er Côtes-du-Rhône –  i juni 2015 i forbindelse med arbejdet med min bog/CD “Mit Liv med Vin og Musik”. Beaurenard har været i familien Coulons eje i syv generationer, og man kan finde officielle papirer fra 16. december 1695, hvor navnet Bois Renard, som senere bliver til Beaurenard, bliver nævnt. I dag drives gården af brødrene Frédéric og Daniel Coulon, som har arbejdet ud fra økologiske og biodynamisk principper siden 2015 – her går tradition og fornyelse hånd i hånd.
Denne fantastiske røde Châteauneuf-du-Pape 2012 er fremstillet af Grenache (70 %), Syrah (10 %), Mourvèdre (10 %), Cinsault (6 %) og de sidste 4 % er fordelt på resten af de tilladte 13 druer i Châteauneuf-du-Pape. I næsen har den stor aromatisk kompleksitet, alle de aromatiske familier, her er bær, blomster, krydderier, alle mulige aromatiske planter. I munden er den fyldig, fed og rund, det er en vin, som man sagtens kan gemme i 10-15 år i sin vinkælder, og man kan også drikke den i dag med stor glæde – tanninerne er der, men de er bløde, behagelige og runde. Hos familien Coulon serverer man den ofte til lammekølle med en ratatouille til eller til oksekæber, som har simret i samme rødvin. Og så vil den passe perfekt til juleanden med dertil hørende traditionelt tilbehør.
Vinen kan købes igennem Domaine Brandis, www.domainebrandis.dk , og en flaske af denne skønne vin koster 299 kr.
Her kan du se et lille interview med Frédéric Coulon og lytte til en vals og en polka, som Lars Lilholt har skrevet inspireret af Beaurenards vine: 11 ▶ Vingårdsbesøg på Domaine de Beaurenard i Châteauneuf-du-Pape med musik af Lars Lilholt af Jens Rømer billederfotograf-luc-douche-3