I mandags var jeg på min stamvinbar “Vini Vino”, www.vinivino.dk , Fælledvej 15 på Nørrebro sammen med min gode ven organisten Sven-Ingvart Mikkelsen. Vi smagte bl.a. en fortrinlig økologisk Argentinsk Malbec 2014 fra Domaine Bousquet, som er beliggende i Tupungato Valley i Mendoza provinsen. Familien Bousquet stammer fra Carcasonne i Languedoc i Sydfrankrig, hvor de har været vinbønder i fire generationer. Vinbonden Jean Bousquet ville gerne prøve noget nyt og drevet af eventyrlyst og søgen efter endnu højere kvalitet rejste han verden rundt i en søgen efter endnu bedre terroirs. Det fandt han i Argentinas Mendoza provins, hvor der er exceptionelle betingelser i form af veldrænede jorder og et solrigt, tørt, og takket være højden og briserne fra Andesbjergene, relativt køligt klima. Han udtrykker det selv på denne måde: “… det bedste sted i verden til både at fremstille verdensklasse vine i pagt med naturen og til at leve et stille og fredfyldt liv..”. I 1997 emigrerede Jean Bousquet til Argentina, hvor han købte 110 hektar førsteklasses land i Mendozas Valle de Uco, og den første høst kom i hus i 2002. I dag ejer Domaine de Bousquet 240 hektar vinmarker, hvor mange af dem ligger i 1250 meters højde, og al dyrkningen foregår økologisk.
Denne Malbec Reserve 2014 er elegant, velbalanceret og har en fortrinlig duft og smag af solbær, hindbær, brombær, figen, chokolade og tobak – en typisk Malbec. Den vil egne sig perfekt til pasta, rødt kød, sammenkogte retter med kraftig sovs, ost og mørk chokolade.
I Vini Vino koster et glas af denne skønne vin 60 kr., man kan købe en flaske med hjem for 139 kr., og man kan tage et eksemplar af min bog “Mit Liv med Vin og Musik” med hjem under armen.

bousquet-1