Siden jeg i 1994 første gang besøgte Domaine Clavel og vinbondeparret Estelle og Pierre Clavel, har jeg været meget begejstret for deres vine. Den 33 hektar store vingård ligger i landsbyen Assas tæt på Montpellier. Ordet Clavel betyder søm på occitansk, og på deres etiketter er der altid et søm – Pierre Clavels forfædre har været smede. Domaine Clavel blev økologisk certificeret i 2012.
Her smager vi deres AOC Languedoc “Copa Santa” 2013, som er fremstillet på druerne Syrah (83%) og Grenache (17%). Den første duft er modne bær, syltede kirsebær og herefter krydderier, chokolade og lidt røget. I munden er den bemærkelsesværdig tæt, og den har en finale med komplekse aromaer af bær og krydderier med et lille anstrøg af mentol. Estelle og Pierre nyder den gerne til et godt stykke oksekød med groftmalet peber, til lam, vildt og til modne oste.
Domaine Clavels vine forhandles af importøren Les Cépages i Birkerød, www.cepages.dk , og koster 139 kr. Det er en vin, som passer perfekt til den årstid, som vi bevæger os ind i nu.
Du kan læse mere om Domaine Clavel i min bog “Mit Liv med Vin og Musik”, og på den medfølgende CD kan du lytte til stykket “Une Chanson pour Clavel”, som guitaristen Finn Olafsson har skrevet inspireret af Clavels fortræffelige vin. Bogen kan købes på: www.shop.olafssongs.dk
clavel-copa-1