I sidste uge sad Birgit og jeg på vores lokale vinbar i Menton, Samaran, og værten Mathieu foreslog mig et godt glas hvidvin, Cochon Volant 2015 Vin de Pays d’Oc – vi sad ude, vejret var godt, så jeg sagde ikke nej. Vores gode ven Jesper havde tidligere præsenteret os for både den røde og den hvide Cochon Volant. Cochon Volant bliver fremstillet af vingården Château de Caraguilhes, en 135 HA stor vingård beliggende i Corbières i det sydlige Languedoc. Alle 135 HA bliver dyrket økologisk, og vingården har været certificeret økologisk siden 1992.
Cochon Volant Blanc 2015 er fremstillet af druerne Viognier, Grenache Blanc og Marsanne. Det er en liflig, livlig og elegant vin med en frisk duft og smag af citrus, grape og pære. Den er perfekt som aperitif med lidt charcuterie til, men jeg vil også rigtig gerne drikke den til fisk, f.eks. en god laksetatar.
Skulle I komme forbi Samaran, så koster et glas Cochon Volant hos Mathieu 5 euro – ca. 38 kr. I Danmark kan man købe Cochon Volant Blanc hos Meny og her koster en flaske 90 kr., og man kan købe to flasker for 150 kr.

cochon-volant-blanc-1