Domaine des Espiers blev etableret som selvstændigt domaine i 1989 af vinbonden Philippe Cartoux, og i dag dækker domainet 9,5 hektar vinmarker – 3 hektar i Gigondas, 2,5 hektar i nabokommunen Sablet og 4 hektar Côtes-du-Rhône. Domaine des Espiers blev økologisk certificeret i 1997. Philippe er gift med vinbonden Cécile Dusserre fra vingården Domaine de Montvac i Vacqueyras. Jeg lærte Philippe at kende i 1990, hvor jeg flyttede til Vacqueyras med min familie og boede i fem år.
Her smager vi Philippes Côtes-du-Rhône 2015. Den har en liflig krydret duft og smag med mørke bær, brombær, Herbes de Provence og peber. Den er tør med lidt tannin og har en pæn fylde. Det er en enkel dagligdagsvin, som Philippe gerne drikker til pizza eller som aperitif med lidt skinke og tørret pølse til.
Vinen kan købes hos Domaine Brandis – www.domainebrandis.dk – og lige nu er den sat ned fra 99 kr. til 80 kr. pr. flaske, et godt køb.
Min gode ven organisten Sven-Ingvart Mikkelsen har skrevet musik inspireret af vinene fra Domaine de Espiers, som kan høres på den ene af de to CD’er, som følger med min bog “Mit Liv med Vin og Musik”, som kan købes her: shop.olafssongs.dk
espiers-cdr-1