Jeg lærte Domaine la Monardière at kende i 1990, hvor jeg flyttede til Vacqueyras med min familie og meget hurtigt blev gode venner med vinbondeparret Martine og Christian Vache. I dag er det sønnen Damien, som driver den 20 hektar store vingård, som blev økologisk certificeret i 2007. Vi skal smage deres Cuvée “Les 2 Monardes”, som er opkaldt efter det hus, som lå dér, hvor vingården ligger. Den er fremstillet på Grenache (60 %), Syrah (30 %) og resten fordelt på Cinsault, Counoise, Carignan og Mourvèdre. Det er en kraftig og krydret vin med en duft og smag af mørke bær, solbær, brombær, Provencalske krydderier, lakrids og peber. Den er behageligt blød med en god fylde og længde. Martine og Christian foretrækker Middelhavskøkken til denne vin, f.eks. noget godt krydret lammekød med svampe til. Og man kan med fordel drikke den til en god gedeost.
Vinen kan købes hos importøren Bichel Vin på www.bichel.dk og koster 139,75 kr. pr. flaske
Læs mere om Domaine la Monardière og lyt til Ole Højer Hansens smukke musik inspireret af vinene fra Domaine la Monardière i min bog “Mit Liv med Vin og Musik”, som kan købes her: shop.olafssong.dk
monardiere