I fredags var Birgit og jeg til koncert med Lars Lilholt Band på Portalen i Hundige. Lars har skrevet musik til min kommende vinbog inspireret af vine fra den biodynamiske vingård Domaine de Beaurenard i Châteauneuf-du-Pape (Rhône). I pausen var vi nede i omklædningsrummet og snakke med Lars, og vi skulle selvfølgelig smage et glas af den fantastiske røde Châteauneuf-du-Pape 2012, som er fremstillet af Grenache (70 %), Syrah (10 %), Mourvèdre (10 %), Cinsault (6 %) og de sidste 4 % er fordelt på resten af de tilladte 13 druer i Châteauneuf-du-Pape. I næsen har den stor aromatisk kompleksitet, alle de aromatiske familier, her er bær, blomster, krydderier, alle mulige aromatiske planter. I munden er den fyldig, fed og rund, det er en vin, som man sagtens kan gemme i 10-15 år i sin vinkælder, og man kan også drikke den i dag med stor glæde – tanninerne er der, men de er bløde, behagelige og runde.
Vinen kan købes igennem Domaine Brandis, www.domainebrandis.dk , og en flaske af denne skønne vin koster 299 kr.

IMG_0523 Lars Lilholt og Birgit

Her kan du lytte til et lille klip fra koncerten med Lars Lilholt Band i Portalen: