Vinedos Emiliana blev etableret i 1986 af familien Guilisasti. Med sine omkring 1550 HA vinmarker er Vinedos Emiliana verdens største økologiske vingård; her arbejdes også ud fra biodynamiske principper. Vinene fra Vinedos Emiliana kommer udelukkende fra egne vinmarker, man opkøber ikke druer, og markerne er beliggende i Casablanca, Maipo og Rapel dalene, som regnes for de bedste vinområder i Chile. I 2015 blev Emiliana udnævnt til “Winery of the Year” af den chilenske vinorganisation Wines of Chile.
Her skal vi smage deres Novas, Grand Reserva, D.O. Valle de Colchagua 2014, som er fremstillet på druerne Carmenere og Cabernet Sauvignon. Den har en skøn frugt med duft og smag af solbær, hyldebær, jordbær, peber, tobaksblade, chokolade og i afslutningen lidt vanilje, nelliker og kakao. En mørk og kraftig vin med en flot fylde og længde. Den vil egne sig perfekt til vildt og fyldige simreretter – vi drak den til en godt krydret lammekotelet. I Irma koster denne vin 99,50 kroner, og på tilbud kan man få den til 120 kr. v. 2 flasker.