Jeg besøgte Domaine de la Jument Rousse første gang i juni 2015 i forbindelse med arbejdet med min bog “Mit Liv med Vin og Musik”. Her blev jeg modtaget af vinbonden Sandrine Puech, som havde etableret gården i 2006. Hun er uddannet ønolog og har bl.a. arbejdet på vingårde i Australien og Spanien, inden hun besluttede sig for at etablere Domaine de la Jument Rousse, som er på 6 HA. Sandrine besluttede fra start at arbejde ud fra biodynamiske principper, og hun mener, at hendes vinmarker, som er beliggende i et isoleret og vildt område, egner sig perfekt til biodynamisk dyrkning. Man mærker straks, at Sandrine er en kvinde med en stor styrke og determination – en passioneret vinbonde. Sandrines vinmarker ligger i 250 meters højde i hjertet af appellationen Corbières, omsluttet af Les Garrigues, det specielle Sydfranske hede- og skovlandskab, og jordbunden er ler- og kalkholdig. Om sommeren er nætterne kølige, hvorfor druerne modner langsommere, og høsten her starter først i slutningen af september.
Her skal vi smage hendes Domaine de la Jument Rousse, Carignan 2014, fremstillet udelukkende på Carignan druen. Den har en skøn duft og smag af mørke bær, hyld, et anstrøg af peber og masser.af sydfranske krydderi, en flot fylde og struktur med behagelige tanniner. Sandrine anbefaler den til en god sydfransk Cassoulet , en gryderet med confiteret andekød og masser af bønner og andre gode sager. Vi smagte vinen på en af mine ynglingsvinbarer “Sabotøren”  i Fensmarksgade på Nørrebro, www.sabotøren.dk, hvor et glas af denne skønne vin koster 55 kr. og hvis man vil have en flaske med hjem, koster den 155 kr. Man kan også købe vinen i Torvehallerne i vinhandlen “Le Pinard”, hvor en flaske af Sandrines Carignan koster 125 kr.
Du kan læse mere om Sandrine Puech og Domaine de la Jument Rousse i min bog, som kan købes her: shop.olafssongs.dk . Her kan du se et lille interview med Sandrine Puech og samtidig lytte til Jonas Højer Hansens smukke “Like a Bird”, skrevet under inspiration af Sandrines vine: 9 ▶ Vingårdsbesøg på Domaine de la Jument Rousse, Languedoc, med musik af Jonas Højer Hansen af Jens Rømer