1. Jeg besøgte Mas de Figuier og vinbonden Gilles Pagès første gang i juni 2015 i forbindelse med arbejdet med min bog/CD “Mit Liv med Vin og Musik”. Den 20 hektar store vingård ligger i Pic Saint-Loup- appellationen, som er en selvstændig appellation i det store Languedoc område, i landsbyen Vacquières lige nord for Montpellier. Mas de Figuier har været i familien Pagès eje i fire generationer, og den nuværende ejer, Gilles, er en karismatisk mand og går op i sit arbejde som økologisk vinbonde med liv, sjæl og masser af passion.
    Her skal vi smage den røde “Cuvée Jean” 2013, som er fremstillet af hovedsageligt Grenache med lidt Syrah og Mourvèdre. Duften og smagen er fyldt med de modne frugter fra Grenache- druen, med viol, med solbær, syltede bær og et anstrøg af lakrids. Den har en flot krop og varer længe i munden. Gilles Pagès spiser gerne lammekølle til denne vin, og han siger: “Til den er jeg helt vild med lammekølle, der skal stikkes med hvidløg, lidt olivenolie over, og så skal den selvfølgelig langtidssteges i et fad i ovnen, mindst syv timer. Når man serverer den, skal den i fadet omkranses af små, modne provencalske tomater med lidt revet brød over. Luk øjnene og nyd denne vin til – fantastisk.”
    Mas de Figuier har desværre endnu ikke nogen dansk importør – det fortjener de!
    Du kan læse mere om Mas de Figuier og samtidig lytte til den smukke sang, “So in love with Love”, som Jens Jepsen og Benjamin Aggerbæk har skrevet inspireret af vinen fra Mas de Figuier, i “Mit Liv med Vin og Musik, som kan købes her: shop.olafssongs.dk . Her kan du se et lille interview med Gilles Pagès med Jepsen/Aggerbæk som underlægning: 6 ▶ Vingårdsbesøg på Mas de Figuier i Languedoc med musik af Jens Jepsen & Benjamin Aggerbæk af Jens Rømer