For et par uger siden var vi på vores lokale vinbar “Vini Vino”, www.vinivino.dk , Fælledvej 15 på Nørrebro, hvor jeg blev tilbudt en spændende økologisk Côtes du Roussillon Villages fra Domaine Boucabeille. Det var vinbonden René Jean Camo, som i 1970’erne anlagde de 12 hektar vinmarker på nogle ekstremt stejle og stenede skrænter op af det 505 meter høje bjerg Forca Reals sider i en højde af 150 – 400 meter. De stejle sydøstvendte terrasser er perfekt eksponeret i forhold til solen, samtidig med at den allerværste hede om eftermiddagen mildnes af briser fra Middelhavet. Vi befinder os 15 km. nordvest for Perpignan tæt ved den spanske grænse. I 1990 overtog familien Boucabeille vingården, og i 2001 var det sønnen Jean Boucabeille, som overtog hovedansvaret for gården. Han besluttede hurtigt, at han ville begynde at arbejde efter økologiske principper, og i 2008 blev Domaine Boucabeille økologisk certificeret.
Jeg smagte Domaine Boucabeilles “Monte Nero” 2014 AOC Côtes du Roussillon, som er fremstillet af druerne Grenache Noir (70%) og Syrah (30%). Den har en skøn fyldig duft og smag af mørke bær, brombær, blåbær, ribs, peber, lakrids, Sydfranske krydderier og tobak og en flot længde. Vinbonden foreslår selv at drikke den til orientalsk køkken, krydrede retter, lam og oksekød med en god kraftig sovs, vildt og grillet fisk. På Vini Vino koster et glas “Monte Nero” 59 kr., og hvis man vil have en flaske med hjem koster den 199 kr. Et rigtig flot glas vin til prisen.
Og så kan man købe min bog “Mit Liv med Vin og Musik” på Vini Vino – hvis man ikke har fået købt alle julegaverne endnu, eller f.eks. mandelgaven.

boucabeille