Vi dvæler lidt ved den 33 HA store økologiske vingård Domaine Clavel i Languedoc, som er beliggende i landsbyen Assas tæt på Montpellier – jeg er meget begejstret for Pierre og Estelle Clavels skønne vine. I sidste uge smagte vi deres “Copa Santa” 2013 og i denne uge skal vi smage deres AOC Languedoc “Les Garrigues” 2012. Garrigues er betegnelsen for den helt specielle maki- agtige vegetation, med små lave buske og træer og masser af vilde krydderurter, som man finder i Sydfrankrig. “Les Garrigues” er fremstillet af druerne Syrah (55%), Carignan (25%) og Grenache Noir (20%). Den har en lækker duft af modne bær og milde krydderier blandet med duftene af Middelhavs-Garrigues. I munden har den god balance med spinkle tanniner, den fylder munden med bær og krydderier som kanel og nelliker, og den har en eklatant afslutning. Estelle og Pierre mener, at den passer perfekt til mad, du kan købe på et provencalsk marked, f.eks. en god grøntsagsratatouille med courgetter, auberginer, løg, hvidløg, friske modne tomater og timian, laurbær og rosmarin – man kan f.eks. servere en god lammekotelet til. Den vil også være god til en frisk gedeost. Pierre Clavel udtaler i min bog “Mit Liv med Vin og Musik”, at han håber, at de flasker, som afgår fra hans vinkælder, ud til vinelskere over hele verden, vil være et middel til udveksling, til glæde, til tilfredsstillelse, og hvorfor ikke også til sensualitet.
Domaine Clavels vine kan købes hos importøren Les Cépages i Birkerød, www.cepages.dk, og en flaske “Les Garrigues” koster 89 kr. – et rigtigt godt glas til prisen.
Du kan læse mere om Domaine Clavel og også lytte til Finn Olafssons smukke guitarstykke “Une Chanson pour Clavel”, som han har skrevet inspireret af Clavels vine, i min bog/CD “Mit Liv med Vin og Musik”, som kan købes på: shop.olafssongs.dk

clavel-garrigues