Den 35 hektar store økologiske vingård Château des Estanilles er beliggende i kommunen Faugères i Languedoc, og den er ejet af den unge vinbonde Julien Seydoux, som købte gården i 2009. Siden har Julien i den grad sat sit eget præg på gården og på vinene. Château des Estanilles blev økologisk certificeret i 2010, da Juliens forgænger Michel Louison var startet på konverteringen til økologi. Jeg mødte Julien første gang, da jeg var nede og besøge de 18 vinbønder i Languedoc og Rhône i forbindelse med min bog/CD “Mit Liv med Vin og Musik”. Her skal vi smage deres Cuvée “L’Inverso” 2013, som er fremstillet af druerne Mourvèdre (45%), Syrah (35%) og Grenache (20%). Den har en dyb og charmerende næse med en kompleks duft af provencalske krydderier, røde frugter, solbær og brombær. Smagen er velafbalanceret med bløde tanniner og noter af kakao, kaffe, lakrids og røde frugter. Til denne vin spiser Julien gerne lam krydret med masser af timian og rosmarin og en god ratatouille med auberginer, courgetter, løg, tomater og masser af hvidløg.
Min nevø Jens Rømer Hesselbjerg og NWMNWMNWM har skrevet et dejligt stykke sfærisk elektronisk musik inspireret af vinene fra Estanilles. Jeg kan på det varmeste anbefale at læse bogen, lytte til musikken samtidig med et godt glas Estanilles inden for rækkevide – køb bog/CD her: shop.olafssongs.dk
Vinen kan købes i vinklubben Backstage Wine – www.backstagewine.com – og for medlemmer koster den 130 kr. pr. flaske og ikke medlemmer kan købe den til 145 kr. pr. flaske.
estanilles-inverso