Jeg besøgte Domaine Clavel første gang i 1994, og jeg har lige siden været meget begejstret for Estelle og Pierre Clavels vine. Da jeg skulle skrive min bog “Mit Liv med Vin og Musik”, var det meget naturligt, at jeg besøgte Domaine Clavel. Her smager vi deres “Cuvée Bonne Pioche” 2013, som er fremstillet af druerne Syrah (65%), Mourvèdre (20%) og Grenache (15%). Den har en intens duft af mørke bær efterfulgt af en duft af viol og harpiksholdige krydderurter. I munden er den livlig med aromaer af sorte kirsebær og solbær og krydderier med et lille anstrøg af mentol. Estelle og Pierre drikker den gerne til raffineret fusionskøkken.
Til min bog har guitaristen Finn Olafsson skrevet det smukke guitarstykke “Une Chanson pour Clavel” inspireret af Clavels vine, som kan høres på den vedlagte Languedoc CD. Bogen kan købes på: shop.olafssongs.dk
Det er importøren Les Cepages, www.cepages.dk , som importerer vinene fra Domaine Clavel og “Cuvée Bonne Pioche” 2013 kan købes for 104 kr. – et fantastisk glas vin til prisen.

clavel